Ролети на вікна: день-ніч, тканинні, блекаут

Ролети з очерету у Древньому Єгипті та перламутрові сьогодні

Людство завжди прискіпливо ставилось до облаштування свого помешкання. Незважаючи на статки чи соціальні статуси, кожен намагався створити собі затишок та комфорт. І в цьому дуже допомагали штори. Наявність хоч якихось штор змінює атмосферу приміщення.

Мало хто знає, але ролети мають історію в тисячі років. Перші згадки про рулонні штори були у Стародавньому Єгипті. Місцеве населення для порятунку від спекотного пустельного сонця та аби приховати своє приватне життя, вішали на вікна вироби, які були схожі за зовнішнім виглядом та принципом роботи на сучасні ролетні штори.

Виготовлялись вони з очерету або папірусу. Ба більше, єгиптяни вдосконалили важільний пристрій, який використовували для підняття води з криниць, після чого вони могли підіймати та опускати свої штори (керувати шторами).

Такий винахід не залишився без уваги і вже у Древньому Римі штори ролетні виготовляли використовуючи тканинне полотно. Римляни почали експериментувати з фарбами, що в кінцевому результаті призвело до створення справжніх шедеврів різноманітних кольорів та відтінків.

В епоху похмурого Середньовіччя, технологія виготовлення тканинних ролет була наступною: спочатку мешканці тогочасної Європи використовували штори тільки за призначенням - захист від сонячних променів,  декоративної цінності вони не мали. Зазвичай вироблялись з грубої та міцної тканини.

Пізніше, середньовічні європейці придумали використовувати шматки тканин різного кольору та фактури. Зазвичай їх вішали над проходами. При потребі їх скручували у валик та піднімали догори. Звідси пішла назва - рулонні.

Наближаючись до ХХ сторіччя, рулонні жалюзі все більше застосовувалися у різних сферах. До прикладу, під час сухого закону у США, багато барів, ресторанів та закладів харчування, які незаконно продавали алкоголь, завішували вікна однотонними тканинними ролетами.

Купити ролети на вікна – надійно захиститися від сонця.

Сьогодні, тканинні ролети, є одночасно як функціональним так і декоративним елементом багатьох приміщень. Їх використовують не тільки в приватних будинках та приміщеннях, а й у великих офісних будівлях, розважальних закладах, та навіть у державних чи історичних спорудах.

Їх переваги є очевидними, адже ролети тканинні часто вписуються у той інтер`єр, де звичайні штори будуть недоречними. Тканинний ролет це:

  • відчуття комфорту та затишку;
  • затемнення приміщення до потрібного рівня;
  • нескладний монтаж;
  • зручність у використанні;
  • легкість у догляді;
  • невисока вартість.

Спробуємо детально ознайомитись з конструкцією більшості ролет.

Ролети за типом систем

  • Відкрита – найбільш економічна та популярна; складається лише з валу, на який намотана тканина та ланцюжку керування.
  • Закрита – тканина з валом, розташована у коробі, який запобігає випадковим пошкодженням країв полотна.

На практиці, для декого, ролети закритого типу мають більш елегантніший зовнішній вигляд, краще тримають форму та є більш довговічними, адже тканинне полотно в закритій системі зберігається краще. Інші надають перевагу відкритому типу ролет, його простоті та зручності у використанні.

Відкриті ролети та закриті можна умовно розділити за типом полотна яке використовується:

  1. Прозорі, які часто використовуються, як декоративний елемент або замість тюлі.
  2. Напівпрозорі, частково затемнюють приміщення та затримують тепло. Використовуються в офісах, робочих кабінетах, готелях, тощо.
  3. Ролети блекаут, чудово підійдуть для спалень або дитячих кімнат, адже чудово виконують свою функцію – не пропускати сонячне світло.
  4. Ролети день-ніч. Популярний вид рулонних штор. Полотно у вигляді смужок, завдяки яким можна регулювати потоки сонячного світла протягом дня.

До того ж тканинне полотно, може бути однотонним, з візерунками, з перламутровим блиском, до прикладу; будь-які різновиди можна замовити у львівській компанії Валько.

Замовити ролети сьогодні, забрати завтра тільки у компанії Валько

Якість та швидкість виготовлення наших рулонних штор відома по всій Україні, адже ми самі їх виробляємо та не залежимо від інших.

Виготовляємо ролети трьох систем: «Стандарт», «Преміум» та «Еліт».

«Стандарт» виконується у білому кольорі,  може бути закритого чи відкритого типів. Така система потребує свердління під час монтажу. Матеріал пластик, але ми з впевненістю можемо стверджувати, що він не вигорить від сонячних променів.

У разі потреби виготовлення ролет великого розміру є система «Стандарт 24», яка монтується на стіну чи у відкос. Для якісного стику декількох ролет ми використовуємо плоскі тримачі.

«Преміум» доступна у більшій кількості кольорів: білий, коричневий, золотий дуб, горіх, антрацит. Така система монтується без свердління. Тканину додатково фіксує натягувач жилки, який запобігає провисанню рулонної штори у випадку відкритого вікна у режимі провітрювання.

«Еліт»  - це система з невід’ємним монтажним профілем, що надає додаткову жорсткість ролеті та дозволяє добре стикувати між собою у разі потреби вироби великого розміру. На вікно система «Еліт» монтується без свердління.

Замовивши віконні ролети у Валько – отримаєте  швидке виконання замовлення при збереженні високої якості готового виробу. Зазвичай середній термін опрацювання замовлення у інших компаній становить 3-5 днів. Звернувшись до нас сьогодні, ви отримаєте своє замовлення вже завтра. Ми завжди маємо повний комплект потрібних матеріалів.  У терміновому випадку, звернувшись зранку - ви зможете забрати готові ролети вже ввечері того ж дня.